Geplaatst op Geef een reactie

Kun je vliegen met een Kniestep?

Kun je vliegen met een Kniestep?

sacha-verheij-549616-unsplash

Ik heb inmiddels de ervaring dat de Kniestep ook geaccepteerd wordt als je gaat vliegen. Ik heb de onderstaande stappen gevolgd:

De vlucht boeken

  • Stap 1. Eerst onderzocht ik of ik met de vliegmaatschappij mocht vliegen met gips om. Bij KLM was dat geen probleem. 
  • Stap 2. Daarna meldde ik bij de boeking dat ik slecht ter been was. Ik klikte op de optie “opvouwbare rollator”. Die was makkelijk te vinden in het dropdown menu.

Op het vliegveld

Eenmaal op het vliegveld mocht ik gewoon met de Kniestep (Engelse term: knee scooter of knee walker) door de beveiliging en tot aan de deur van het vliegtuig. Vanaf dat punt werd de Kniestep in het ruim geplaatst. In het vliegtuig zelf moest ik wel even naar mijn stoel ‘huppen’. Gelukkig kon ik me daar vasthouden aan een stoel.

Toen we geland waren op de plaats van bestemming was het personeel van de vliegmaatschappij zo vriendelijk om de Kniestep weer voor mij klaar te zetten, waardoor ik makkelijk mijn weg kon vervolgen.

— Henk Jan

Ps.: Het is wel belangrijk dat je altijd het advies van je dokter volgt. Vraag dus om toestemming om te vliegen, voordat je op weg gaat! Door de luchtdruk in het vliegtuig kan je gips namelijk te krap gaan zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.