Geplaatst op Geef een reactie

Kunnen de kosten van de Kniestep gedeclareerd worden?

Kunnen de kosten van de Kniestep gedeclareerd worden?

In dit artikel behandel ik drie manieren om de kosten van de huur van je Kniestep te declareren.

Manier 1. Zorgverzekering

Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals een Kniestep (Engelse term: knee scooter/knee walker), rollator, krukken of een looprek, zit niet meer in het basispakket van de zorgverzekering. Het zou kunnen dat jouw zorgverzekeraar deze hulpmiddelen wel heeft opgenomen in een aanvullende verzekering. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.

Manier 2. Werkgever

Het is al een aantal keer gebeurd dat iemand dankzij zijn/haar Kniestep weer sneller aan het werk kon. Werkgevers waren daar vaak zo blij mee dat de werknemers de kosten van de Kniestep konden declareren. Het is natuurlijk afhankelijk van je werkgever, maar vraag het zeker na!

Manier 3. Gemeente

Mocht je geen werkgever hebben, dan kan je de gemeente ook om hulp vragen. Er bestaat zoiets als Bijzondere Bijstand. Mocht je hiervoor in aanmerking komen, dan staat de gemeente je financieel bij. Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.